Uppsala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av PeugeotAuktoriserad återförsäljare av DS
Peugeot
Personbilar

Peugeot 508 SW

– med förbränningsmotor eller som plugin hybrid (laddhybrid)

Upptäck nya Peugeot 508 SW, en exklusiv kombi med kraftfull design. Modellen ger samma komfort som en stor sedan, samma utrymme som en SW, samma sportiga stil som en coupé, med kvalitet och teknisk prestanda på hög nivå. Välj själv om du vill ha en laddhybrid (elmotor + förbränningsmotor) eller enbart förbränningsmotor. Peugeot 508 finns även som halvkombi, läs mer om den här.

Testvinnare i Teknikens värld

Peugeot 508 tog storslam och vann hela testet när Teknikens värld testade 12 laddhybrider.

Snabb laddning, hög säkerhet, fantastiska köregenskaper, underbar komfort och en rimlig prislapp är nyckelfaktorer till framgången för Peugeot 508 plug-in hybrid. Testet finns att läsa här (för prenumeranter).

Peugeot 508 plug-in hybrid bäst i test

Design

Med en vass och kraftfull stil, slimmade linjer och en uttrycksfull kylargrill, utstrålar nya Peugeot 508 SW en modern elegans som är både generös och stark. Baktill framhäver de dubbla kromade avgasrören den sportiga stilen, och det blanksvarta fältet uppvisar en ny ljussignatur med 100 % LED.

För att ge bättre sikt och optimal säkerhet består märkets nya ljussignatur fram av strålkastare med Full-LED-belysning – Peugeot Full LED Technology – med automatisk korrigering av inställningen, blinkers med LED-lampor samt statiskt kurvljus. I bakpartiet sitter LED-lampor med 3D-effekt i form av lejonklor, vars ljusstyrka justeras automatiskt beroende på ljusförhållandena.

Bagageutrymmet har stor kapacitet och gott om plats för resväskor och annat bagage. Det är mycket praktiskt med skenorna på golvet och bagagenätet som skyddar vid höga laster. Med den låga lasttröskeln och den extra breda bakluckan har Nya Peugeot 508 SW en imponerande lastvolym som är lätt att komma åt.

Nya Peugeot 508 SW kan också utrustas med en motordriven baklucka med hands free-funktion. Tillsammans med nyckelfritt lås- och startsystem kan den öppnas med en enkel rörelse med foten under den bakre stötfångaren.

De eleganta karmlösa dörrarna bidrar till den stilrena designen hos Peugeot 508 SW och framhäver den långa och låga silhuetten.

Takluckan med stor öppning ger fri utsikt och massor av ljus även på platserna i baksätet. Gardinen som matchar inredningen i taket skyddar mot solen och skapar också en mer ombonad miljö.

Interiör

I den nya exklusiva kombin Peugeot 508 SW finns Peugeot i-Cockpit® som är ergonomiskt utformad och utlovar fantastiska körupplevelser med den kompakta ratten, den anpassningsbara head up-displayen och den högupplösta touchskärmen på 10 tum.

I versionen plug-in hybrid finns i Peugeot i-Cockpit ett område som är helt ägnat åt plug-in hybriden, där bland annat energiflödena visas.

Ständig uppkoppling

För att ni ska kunna vara uppkopplade och ständigt ha kontakt med yttervärlden har nya PEUGEOT 508 SW bland annat trådlös laddning av smartphone och funktionen Mirror Screen som gör att du kan spegla dina kompatibla appar på den kapacitiva 10-tums pekskärmen.

Med röstigenkänning och TomTom®-tjänster, får du via den uppkopplade 3D-navigationen all viktig information om körningen i realtid.

Hi-Fi Focal® – ljudanläggning

Hi Fi-anläggningen premium FOCAL®i har tio högtalare och bästa ljudteknik. Med nya Peugeot 508 flyttas gränserna ännu mer vad gäller ljudupplevelsen i bilen:

Woofers: Polyglass-teknik som ger balans och precision i ljudet.
Diskanthögtalare TNF: Teknik med omvända kupoler i aluminium som ger optimal spridning av ljudet och mycket detaljerade höga toner.
Subwoofer: Teknik med trippelspolar Power Flower™ 200 mm, för exakt och dynamisk återgivning basen.
Aktiv förstärkare 12-vägars – 515 Watt: Hybridteknik Klass AB/Klass D, som ger rik och subtil diskant och verklig kraft i basen.

Många små förvaringsutrymmen

Det finns en mängd praktiska förvaringsutrymmen fördelade i kupén i PEUGEOT 508 SW. Bredvid förar- och passagerarsätet finns de i dörrpanelerna, i armstödet och i mittkonsolen. Även för passagerarna i baksätet finns det förvaring nära till hands.

Ergonomisk komfort

Tag plats och njut av komforten i de AGR-märkta sätena. De går att ställa in i längsled och lutning och har personligt inställbart svankstöd med minnesfunktion.

För att göra det ännu bekvämare för dig har nya PEUGEOT 508 SW ett exklusivt system för multipunktsmassage i förarsätet och det främre passagerarsätet.

Plug-in Hybrid (laddhybrid)

Med laddhybrid-versionen av Peugeot 508 kör du på ren el varje dag till jobbet. Vid längre sträckor tar Peugeots effektiva bensinmotor över framdriften. Batteriets snabba laddning (snabbare än konkurrenterna) gör att du hinner ladda fler gånger under resan – t ex under paus vid rastplats. Det ger maximal användning av elmotorn – bra för både miljö och plånbok.

 • 52 km räckvidd i elektrisk läge.
 • Smidig väghållning, mindre vibrationer.
 • Snabb acceleration tack vare det omedelbara vridmomentet.
 • Tyst körning.
 • 40 % sparande på genomsnittligt bränsleförbrukning.
 • Noll CO2-utsläpp vid körning i elektrisk läge.
 • Högspänningsbatteri garanterat för 8 år eller 160000 km för en minimum kapacitet på 70 %.
 • Enkel, intuitiv 7-timmars laddning.
 • Full snabbladdning på 1 h och 45 min.
 • Realtidsinformation om din körning.
 • Fjärrstyrning med MyPeugeot och Free2Move Services apps

Peugeot 508 SW plug-in hybrid har en PureTech bensinmotor (132 kW/180 hk), en elektrisk motor (80 kW/110 hk ), ett batteri och den nya 8-växlade elektrifierade och automatiska växellådan E-EAT8.

Denna kombination ger maximal kraft för att få ut det bästa från motorerna med en total effekt på 225 hk.

Peugeots plug-in hybridbilar levereras med litiumjonbatterier. Högspänningsbatteriet har en WLTP räckvidd på 52 km och en kapacitet på 11,8 kWh. Batteriet sitter under bilens baksäte utan att påverka utrymmet.

Plug-in hybridfordon har också en ”e-SAVE”-funktion som gör det möjligt att spara elektrisk energi och sedan använda när föraren vill under en resa. Denna mängd kan vara 10 km, 20 km eller hela batterikapaciteten och ger tillgång till begränsade körzoner.

Teknik

Nya Peugeot 508 har en mängd teknisk utrustning och många körhjälpsfunktioner av senaste generationen som ökar säkerheten, följer med i dina manövrer och hjälper dig att bättre förstå och föregripa det som händer på vägen.

Night Vision

Med den infraröda kameran i systemet Night Vision kan man vid mörkerkörning och vid nedsatt sikt lättare upptäcka fotgängare och djur framför bilen, vilket ökar säkerheten.

Bilden visas då i ditt synfält i displayen tillsammans med en varningssignal.

Semiautonom – en delvis självkörande bil

Med ”Pack Drive Assist Plus” kan nya PEUGEOT 508 bli delvis självkörande.

Med radarn mitt i den främre stötfångaren och kameran längst upp i vindrutan anpassar den adaptiva farthållaren med Stop & Go-funktion automatiskt bilens hastighet efter fordonet framför, så att avståndet hela tiden är konstant.

Farthållaren är kopplad till systemet Highway Assist som håller bilen i den position på vägbanan som föraren väljer.

Optimal säkerhet

I Pack Safety finns körhjälpsfunktioner som bidrar till att göra resan tryggare.

Det omfattar automatisk nödbroms (Active Safety Brake) med kollisionsvarnare (Distant Alert), avåkningsvarnare och avläsning av hastighetsskyltar och rekommenderad hastighet.

Pack Safety Plus ger ytterligare säkerhet med aktiv dödavinkelvarnare, trötthetsvarnare, automatisk växling helljus-halvljus och utökad avläsning av skyltar. Det ger dig ännu bättre kontroll på vad som händer på vägen.

Parkeringsassistans

Tekniken FULL PARK ASSIST ger helt automatisk hjälp vid parkeringsmanövrer, både vid fickparkering och sida vid sida. Föraren aktiverar funktionen på växelspaken och utan att föraren behöver röra ratten eller pedalerna tar systemet över och söker upp en tillräckligt stor parkeringsplats, accelererar och bromsar. Systemet underlättar också när bilen körs ut från parkeringsplatsen.

Videon som visar tekniken Full Park Assist är gjord i 3D, med konceptbilen PEUGEOT Exalt.

Provkörning

Vill du provköra eller kanske du har något du vill fråga oss? Titta in i hallen på Kungsgatan 68 alternativt kontakta oss på mejl saljare@uppsalabilgalleri.se eller telefon 018-10 24 42. Vi ser fram emot att höra från dig.

Kontakta oss för en provkörning!

Telefon 018-10 24 42
E-post saljare@uppsalabilgalleri.se

Priser

Peugeot 508 och 508 SW (bensin, diesel eller plug-in hybrid)
» Se komplett prislista

 

Välj själv om du vill ha en laddhybrid eller enbart förbrännings- motor.
Publicerat 2024-04-08

Nya sänkta priser på privatleasing!

Vi sänker våra priser på privatleasing från och med måndag 8 april 2024. Exemplen nedan…

Läs mer
Publicerat 2024-03-22

Nya Peugeot e-5008 – eldriven, 7-sits och med klassledande rymlighet

Nu har Peugeot presenterat nya E-5008 – nästa generation sjusitsig SUV med en 100 %…

Läs mer

Privatleasing Peugeot 508 SW
plug-in hybrid

Bygg ditt egna privatleasing-paket – få pris och beställ direkt!