Genom att använda denna webbplats samtycker du till användande av cookies.

Uppsala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av Peugeot
Verkstad
RESERVDELAR & SERVICE

Auktoriserad verkstad för Mazda, Peugeot och Isuzu

Vi är auktoriserade specialister på Mazda, Peugeot och Isuzu. Det betyder att våra verkstadstekniker löpande får specialutbildning enligt bilmärkenas instruktioner och att vi endast använder originaldelar. Den allra största fördelen med att anlita en auktoriserad verkstad är när det är dags för service. Det är nämligen bara en auktoriserad verkstad som är licensierad för att läsa felkoder och har alltid de senaste uppdateringarna för att ställa in din bil för att kunna köra nya ekonomiska, säkra och bekväma mil.

Mazda
Peugeot
Isuzu

Våra verkstads­tjänster

FELSÖKNING OCH REPARATION

Nya bilar av idag håller extremt hög kvalitet. Med det kommer också extremt avancerad teknik där bilarna styrs av flera små datorer. Våra verkstadstekniker har alltid den senaste kunskapen och de senaste uppdateringarna i programvarornas felsökningskoder för att kunna diagnostisera fel och åtgärda dessa så effektivt som möjligt i våra bilmärken och bilmodeller. Och ändå är det oftast inte dyrare än att gå till en fristående verkstad.

SERVICE OCH UNDERHÅLL

När du servar och underhåller din bil hos oss kan du alltid vara säker på att vi använder originaldelar som är bäst anpassade för din bil. Det innebär också en auktoriserad stämpel i din servicebok vilket ökar chanserna att bilen behåller sitt värde många år framöver. Vi erbjuder också förmånliga serviceavtal till fast pris.

VINDRUTOR

Stenskott är ett vanligt gissel och behöver åtgärdas snabbt för att inte orsaka större sprickor och olyckor. Vi lagar stenskott på någon timme och måste hela vindrutan bytas gör vi det på en och samma dag. Om du har helförsäkring uppgår kostnaden endast till självrisken.

Ladda ner blankett för skadeanmälan här.

DÄCK

Det är ju bildäcken som får ta de värsta smällarna vid bilkörningen. Därför är det viktigt att ha hjulen rätt inställda så de inte slits fel eller orsakar onödig bränsleåtgång och miljöpåverkan. Vi erbjuder fyrhjulsmätningar och däckhotell samt säljer och byter dina vinter- och sommarhjul. Läs mer om våra tjänster under Däckverkstad.

A C

Visste du att det vanligaste felet i en AC (Air Condition) är stenskott i kondensorn? Det och annat som kan ställa till det i din klimatanläggning felsöker, renoverar och reparerar vi effektivt i alla slags bilar till ett förmånligt pris.Vi utför också rengöring av din AC där vi avlägsnar pollen, damm, eliminerar bakterier, svamp och mikrober vilket minimerar risken för allergier och dålig lukt. Vi är godkända och kontrollerade av det statliga organet SWEDAC vilket är ett krav bland annat av miljöässiga skäl för att få arbeta med AC i Sverige.

PARKERINGSVÄRMARE/ WEBASTO

När det blåser snålt där ute är det inte dumt att börja dagen med att kliva in i en varm bil med isfria rutor. Uppsala Bilgalleri reparerar installerade dieselvärmare och kan även montera in en så kallad Webasto i en bil som inte har det från början.

LÅNEBIL ELLER LÅNECYKEL

När du lämnar in din bil för service eller reparation får du hyra en bil förmånligt eller låna en cykel av oss. Bilhyra tar vi bara 295 kronor för per dag om du är privatperson och 495 kronor om du är företagare. Cykellånet tar vi inget betalt för.

PLÅTSKADOR / SKADOR I KAROSS

När det gäller karosserireparationer samarbetar vi med Upplands Bilplåt. Besök Upplands Bilplåts hemsida.

BILREKONDITIONERING

När det gäller bilrekond samarbetar vi med Bilvårdsteknik som finns i våra lokaler. Besök Bilvårdstekniks hemsida.

Öppettider, verkstad och reservdelar

Mån–fre 7.00–17.00

Telefon 018-10 24 41
E-post service@uppsalabilgalleri.se

Vårt främsta fokus är att du som kund ska bli helt nöjd

Finansiering
Betala ditt verkstadsbesök med Mazdakortet eller Peugeotkortet. Upp till fyra månader räntefri delbetalning och 50 000 kr i kredit.

Mazdakortet

Peugeotkortet

Däckverkstad – hjulskifte, däckhotell och däckförsäljning

Vi har en fullutrustad däckverkstad och kan ge dig en komplett service för dina hjul.

Däckhotell

Lämna dina hjul på vårt däckhotell så slipper du besväret med att släpa hem dem och du kan använda ditt utrymme hemma till annat. Vi förvarar dina hjul på ett optimalt sätt för en lång livslängd.
Paketpris däckhotell + hjulskifte: 850 kr / säsong
(950 kr för transportbil)
» Boka direkt online

Hjulbyte

Vi hjälper dig med att byta till sommardäck / vinterdäck. I jobbet ingår att vi kontrollerar däckens skick och mönsterdjup samt lufttryck och justerar det vid behov. Eventuell nollställning av däcktrycksövervakning ingår också. Jobbet tar runt en halvtimme och medan du väntar bjuder vi på kaffe, wifi och en bekväm soffa att sitta i.
Pris hjulskifte personbil 400 kr
Pris hjulskifte transportbil 550 kr

» Boka direkt online

Hjulinställning

Det är viktigt att ha hjulen rätt inställda så de inte slits fel eller orsaker onödig bränsleåtgång och miljöpåverkan. Vi kontrollerar din bils hjulinställning genom en så kallad fyrhjulsmätning.
Pris 995 kr (kostnad för justering tilkommer)
» Boka direkt online

Däckförsäljning

Vi säljer däck i alla prisklasser från marknadens ledande däcktillverkare. Prata med vår personal i kundmottagningen så hjälper vi dig att hitta de däck som passar just dig.

Paketpris: däckhotell + hjulskifte: 850 kr per säsong

Peugeot originalservice med prisgaranti

Vi är helt enkelt bäst på Peugeot, men det innebär inte att vi är dyrast. För att visa detta inför vi nu prisgaranti på vår Peugeot originalservice! Därmed behöver du inte betala mer för att besöka proffsen på vår auktoriserade verkstad, utan vi garanterar dig det bästa priset när du behöver serva din Peugeot. Om du mot all förmodan hittar likvärdig service till ett lägre pris innan arbetet är utfört hos oss, så matchar vi den offerten.

* Offerten får vara max 14 dagar gammal och skall vara specificerad avseende material och arbete. För att garantin ska gälla måste den vara från en icke märkesbunden kedjeverkstad eller från en märkesbunden verkstad inom samma postnummer som oss. Garantin gäller ej plåt-, däck- eller glasreparationer.

Peugeot

Vi garanterar dig det bästa priset när du behöver serva din Peugeot

Mazda originalservice med prisgaranti

Vad innebär Mazda prisgaranti

Många kunder har tyvärr en felaktig uppfattning om priset på service och på detta sätt vill vi slå hål på myten att märkesverkstäder är dyrare än de fristående verkstäderna. Vi vet dessutom av erfarenhet att samtliga punkter i våra serviceschema inte alltid utförs vid service hos fristående verkstäder. Mazda Prisgaranti på originalservice är ytterligare ett steg för att du som Mazda-kund ska känna dig trygg med din bil.

Viktigt att jämföra rätt saker

För dig som kund är det inte alltid lätt att veta vad du ska titta på för att jämföra rätt saker. Om du är uppmärksam och tänker på att kontrollera följande så har du kommit en god bit på väg:

  • Vad ingår i priset? Om exempelvis rost-/karosskontroll ingår så räkna bort denna tid och kostnad vid jämförelse.
  • Kan verkstaden garantera dig en uppdaterad Digital Servicebok?
  • Har verkstaden nödvändiga specialverktyg och diagnosinstrument speciellt anpassade för din Mazda?
  • Använder verkstaden endast Mazda originaldelar och Mazda-oljor av rätt kvalitet?
  • Är verkstadens mekaniker specialister på Mazda? Mazdas tekniker följer ett omfattande utbildningsprogram.
  • Kan verkstaden utföra servicekampanjer och uppdateringar av bilen efter fabrikens riktlinjer?
  • Kan verkstaden uppdatera styrenheter med ny programvara om det är aktuellt?

För fullständiga villkor, klicka här.

Prissättning utan överraskningar

Servicerådgivaren går igenom servicen med dig i förväg, så att du inte får några obehagliga överraskningar på slutet. Du får totalpriset i förväg, inklusive delar, olja och moms. Efteråt får du information om vilken service som behövs i framtiden

Utbildning och utrustning

Mazdas mekaniker får regelbunden utbildning och kan den senaste tekniken – så att du kan få bästa tänkbara service. De har de senaste verktygen och toppmodern diagnosutrustning. De har full koll på våra tekniska informationssystem, vilket ger dig ännu bättre service.

Digital servicebok

All rutinservice som utförs hos Mazda sparas i vår digitala servicebok. Det förhindrar bedrägerier, ökar andrahandsvärdet och ger dig full koll på bilens servicehistorik.

Mazda-service när det passar dig

När du bokar nästa service ser vi till att hitta en tid som passar dig. Du erbjuds till och med en ersättningsbil, om det finns en sådan tillgänglig.

Det är vad vi kallar service.

Mazda

Höj andrahands- värdet på din bil med Mazda originalservice