Uppsala Bilgalleri
Auktoriserad återförsäljare av IsuzuAuktoriserad återförsäljare av MazdaAuktoriserad återförsäljare av PeugeotAuktoriserad återförsäljare av DS
Publicerat 2024-03-22
Peugeot e-5008

Nya Peugeot e-5008 – eldriven, 7-sits och med klassledande rymlighet

Nu har Peugeot presenterat nya E-5008 – nästa generation sjusitsig SUV med en 100 % elektrisk drivlina och en elektrisk räckvidd på upp till 660 km. Under hösten 2024 kommer Peugeots största SUV att lanseras i Sverige både med elmotor och som hybrid.

Peugeot 5008 har i Sverige varit en av de mest sålda sjusitsiga SUV:arna under flera år och en modell för både stora familjer samt företag som söker komfort och rymlighet. Nu är det dags för nästa generation att lanseras på Stellantis nya plattform STLA och för första gången med en 100 % elektrisk motor.

RYMLIGT BAGAGEUTRYMME OCH PLATS FÖR SJU PERSONER

Nya Peugeot E-5008 är konstruerad för att kombinera rymlighet med Peugeots stilrena design. Med en längd på 4,78 meter och bredd på 1,89 erbjuder SUV:en möjlighet för upp till sju personer att färdas med gott om plats i alla sätesrader.

Bagageutrymmets storlek varierar från 259 liter med sju platser, 748 liter med fem platser och upp till 1 815 liter med alla bakre rader nedfällda. Upp till två meter långa föremål kan då lastas. När alla säten är uppfällda är bagageutrymmet fortfarande rymligt med en längd på hela 42 centimeter.

Förutom att erbjuda möjligheten att fälla sätena i olika konfigurationer kan golvet i bagageutrymmet förvaras vertikalt bakom sätena för att frigöra ännu mer plats i bagageutrymmet. För extra förvaring finns det ytterligare 80 liter plats under tredje sätesraden där mindre föremål kan förvaras.

ROBUST SUV-DESIGN

Nya Peugeot E-5008 är designad för att ge ett robust och stilrent intryck. Trots sin storlek erbjuder SUV:en en aerodynamisk siluett för att optimera effektivitet och luftflöde, samt för att designmässigt förhöja de flödande linjerna och detaljerna som är typiska för Peugeot.

Fronten präglas av Peugeots ikoniska klo-signatur till strålkastare, uppdaterade med LED som standard på alla versioner och Pixel-LED-strålkastare på GT. De bakre strålkastarna visar också upp Peugeots typiska design, tydligt synligt för alla även i mörker.

Med 19- eller 20-tumsfälgar får nya Peugeot E-5008 en kraftfull och upphöjd sidoprofil med Peugeots emblem placerat mitt i fälgen. Färgmässigt har kromade detaljer valts bort till förmån för färgklickar på vissa element, exempelvis Meteror Gray på framskärmen och bakre stötfångare.

Sex karossfärger finns tillgängliga: Obsession Blue, Ingaro Blue, Okenite White, Pearl Black, Artense Grey, och Titanium Grey.

FÖRARMILJÖN NYA PEUGEOT PANORAMIC I-COCKPIT

Förarmiljön i nya Peugeot E-5008 präglas av nya Panoramic i-Cockpit – nästa generation av Peugeots välkända förarmiljö som introducerades för över tio år sedan. En 21-tums högupplöst och böjd skärm höjer sig ovanför instrumentbrädan. Genom att kombinera funktionen med en head-up display med en central pekskärm har föraren både förarinformation rakt framför sig och möjlighet att navigera både bilen och infotainments-funktioner i pekskärmen bredvid.

En av Peugeots typiska element i förarmiljön är den kompakta ratten och nya Peugeot E-5008 har försetts med en uppdaterad version där mittdelen är mindre, vilket ger själva ratten ett mer frigörligt uttryck. Reglage med speciell touch-känsla reagerar automatiskt när föraren trycker på dem och bakom ratten finns två kontroller som reglerar kraften i den regenerativa bromsningen.

I mittkonsolen finns touch-reglage som kan anpassas efter vad föraren önskar aktivera med en tryckning, exempelvis AC och radio. Mittkonsolen erbjuder också smidig förvaring av smartphone, nycklar eller annat som förare och passagerare vill lägga av sig. Trådlös laddning finns tillgängligt, liksom flera USB-C-kontakter för både förare och passagerare i främre och bakre raden.

UPPKOPPLAD FÖR ALLA RESOR

Nya Peugeot E-5008 erbjuder de senaste uppkopplingsmöjligheterna och över 40 förarassistansfunktioner. En bakre kamera erbjuds som standard på alla versioner och ger föraren trygghet att alltid ha bra sikt bakåt.

Med Peugeots Drive Assist 2.0-system assisteras föraren av en kamera och radar i olika situationer. Adaptiv farthållare med stopp och start-funktion, semiautomatisk filhållning och avancerad hastighetsrekommendation är några andra nya funktioner som finns tillgängliga.

KOMFORT FÖR ALLA OMBORD

Nya Peugeot E-5008 är utrustad för att ge komfort åt alla i bilen. Stämningsbelysning berikar körningen under nattetid och panoramaglastaket släpper in solljus på dagen. Förare och passagerare kan njuta av en tyst kupé tack vare att de främre fönstren erbjuds laminerade för att stänga ut oönskat vägbuller.

De nya främre sätena är skapade med högdensitetsskum och ger extra komfort för rygg och ben. Rad två erbjuder förvarings och laddningsmöjligheter för alla passagerare och för de två som sitter på den tredje raden finns även allt från mugghållare till armstöd.

ELEKTRISK SUV-KRAFT

Nya Peugeot E-5008 erbjuds först vid lanseringen med tvåhjulsdrift och en elmotor med en effekt på 157 kW, samt ett omedelbart vridmoment på 345 Nm. Den nya plattformen STLA Medium möjliggör en batteristorlek som ger en räckvidd på upp till 500 kilometer vid lanseringen, och senare upp till 660 kilometer när en long range-version lanseras med en batteristorlek på 98 kWh.

Litiumjonbatteriet på 400 V ger energi till elmotorn och ett mindre 12 V-batteri förser funktioner som ljus och infotainment med ström. Med värmepumpen får kupén snabbt upp en behaglig temperatur under kallare månader och sparar samtidigt energi från batteriet.

Med DC-snabbladdning accepterar ombordladdaren på nya E-5008 upp till 160 kW, vilket innebär att på bara tio minuter kan 100 kilometer laddas och 20 till 80 procent kan laddas på cirka en halvtimme.

FLER DRIVLINOR ATT VÄNTA

En fyrhjulsdriven version kommer att lanseras senare tillsammans med en plug-in hybrid, samt long range-versionen. Nya Peugeot 5008 kommer även vid lanseringen finnas tillgänglig som hybrid med ett 48 V-system, vilket innefattar en bensinmotor som arbetar tillsammans med en växellåda som inkorporerar en liten elektrisk motor som under stadskörning kan driva bilen på enbart eldrift under kortare resor.

Erbjudanden

Peugeot e-partner eldriven transportbil

Köp / billån:
Peugeot e-Partner L2 PRO

100 % eldriven transportbil
Berättigad till klimatpremie på upp till 50.000 kr
413 700 kr
372 670 kr
Läs mer
Peugeot e-Expert – elektrisk transportbil

Köp / billån:
Peugeot e-Expert L3 Crew Cab PRO+

100 % eldriven transportbil
Demobil med lågt miltal. Berättigad till klimatpremie på upp till 50.000 kr
499 900 kr
Läs mer

Aktuellt

Publicerat 2024-07-05

Nya Peugeot E-3008 som tjänstebil – förmånsvärde: 2 290 kronor i månaden 

Semestertider råder, men det kan ändå vara hög tid att börja tänka på din nästa…

Läs mer
Publicerat 2024-05-31

Äntligen här! Nya Peugeot e-3008

Redan under juni kommer de första bilarna av nya Peugeot e-3008 att börja rulla på…

Läs mer
Publicerat 2024-04-08

Nya sänkta priser på privatleasing!

Vi sänker våra priser på privatleasing från och med måndag 8 april 2024. Exemplen nedan…

Läs mer